Foto: coolinarika

(RECEPT) ISPECITE SVOJ DOMAĆI KRUH! HRSKAV I UKUSAN: Kruh s rajčicama i začinskim biljem

Autor: Dnevno

Ispecite svoj domaći kruh sa sastojcima koje već imate u kuhinjskom ormariću. U nastavku donosimo provjereni recept za hrskav i ukusan kruh s rajčicama i začinskim biljem, morate ga isprobati!

 

Sastojci:

  • 3 žlice brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 + 1/2 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 3 češnja češnjaka
  • 400 g rajčica (cherry ili šljivar)
  • 1 šaka svježeg bosiljka i origana
  • 1 žličica sjemenki gorušice

Priprema:

  1. U velikoj posudi izmiksajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol, pa u mješavinu dodajte jaje, ulje i mlijeko te dobro izmiješajte.
  2. Sitno nasjeckajte rajčice i češnjak kao i svježe začine te sve dobro promiješajte, pa dodajte tijestu i izmiješajte tako da bude ravnomjerno raspoređeno.
  3. Obložite pleh papirom za pečenje, rasporedite smjesu, posipajte po njoj gorušicu i pecite na 180 °C dok ne porumeni.


Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.