‘Uhvatite’ Djeda Božićnjaka kako ostavlja poklone pod jelku i razveselite najmlađe!

Autor: dnevno.hr

Vjerovanje u različite izmišljene osobe i događaje za djecu je dobro jer potiče vježbanje razlučivanja laži od istine te pomaže njihovom emocionalnom razvoju, ustanovili su znanstvenici.

I dok mlađa djeca postavljaju pitanja tipa ‘Gdje Djed Božičnjak živi?’, stariju će interesirati ‘Kako Djed Božičnjak u samo jednoj noći uspije obići čitavi svijet?’

Ova pitanja znak su kognitivnog razvoja djeteta i roditelji se ne bi trebali osjećati loše zbog razbijanja mita. Ako pak želite produljiti vjerovanje vašeg djeteta u Djeda Božičnjaka ili provjeriti koliko je dijete sposobno samo razlučivati istinu od bajke, pokušajte mu dati uvjerljive dokaze za postojanje Djeda Mraza poput stranice NORAD (Sjevernoameričke zračne komande) koja svake godine ‘prati’ putovanje Djeda Božičnjaka po svijetu. Umjesto da djetetu sami ponudite odgovor, preusmjerite odluku o istinitosti te priče samom djetetu postavljajući mu pitanja poput: ‘Što ti misliš, kako saonice mogu letjeti?’ Kad bude spremno, dijete će samo spoznati istinu te se zbog toga osjećati dobro jer je samo otkrilo nešto novo o svijetu u kojem živi. U međuvremenu, ne bojte se poticati vjerovanje u Djeda Božičnjaka koliko god dugo želite. Vaše će vam dijete samo dati do znanja kad mu ta priča prestane držati vodu.

Osim NORAD-a, pripremili smo za vas i nekoliko aplikacija s kojima ćete dodatno ojačati čaroliju Božića, a najmlađima donijeti osmijeh na lice.

Santa Camera, Catch Santa in My House

Pomoću ove aplikacije uhvatite Djeda Božićnjaka u vašem domu i pokažite fotografiju ujutro djeci. Možete reći kako ga ni vi niste vidjeli, već da ste primijetili najdražeg bradatog starca tek kad ste pogledali u aparat, a htjeli ste uslikati primjerice, jelku. Možete postaviti kolačiće i mlijeko i putem aplikacije pozicioniratiti Djeda Božićnjaka pored, kako bi izgledalo da se počastio kolačićima prije nego je ostavio poklone. Ne zaboravite pojesti komad kolačića i ostaviti mrvice kako bi sve bilo još uvjerljivije.

Još je jedna izuzetno zabavna aplikacija je ElfYourself pomoću koje možete napraviti zanimljiv kratak ‘glazbeni video’ u kojemu će u glavnim ulogama biti članovi vaše obitelji, a video može poslužiti kao originalna božićna čestitka vašim najbližima!

 

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.