Moja kuhinja

NI SLASTIČARI NE ZNAJU ZA NJEGA! Orginalan recept za ŠAMPITU

Autor: dnevno.hr

Brz i jednostavan, mnogima omiljeni kolač.

Sastojci:

  • 11 žumanjaka
  • 11 žlica šećera
  • 11 žlica ulja
  • 11 žlica mlijeka
  • 11 žlica brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • korica limuna

Za sirup:

  • 2×11 žlica šećera
  • 11 žlica vode
  • kriška limuna
  • 11 bjelanjaka
  • 11 žlica šećera

Priprema:

Za početak promiješajte sastojke za sirup kako bi se lagano kuhali, a potom odvojite bjelanjke od žutanjaka. Promješajte mikserom žumanjke i šećer, dodajte ulje, mlijeko i brašno te prašak za pecivo i koricu limuna. Stavite smjesu u lim za pečenje te u pećnicu na desetak minuta na 200 stupnjeva.


Slijedi šaum. Mutite bjelanjke na najmanjoj brzini miksera dvije minute, potom na većoj i postupno dodajte šećer te na kraju povećajte na maksimalnu brzinu. Bjelanjcima dodajte sirup u koji ste dodali limunov sok te sve dobro izmutite. Preko kore izlijte šaum, poravnajte i vratite u pećnicu na pet miuta da se formira kožica.

Ohladite i uživajte.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.