Pinterest

JEDNA OD NAJVEĆIH GREŠAKA KOD PRIPREME PILETINE: Sigurno je i vi činite

Autor: dnevno.hr

Piletina je mnogima jedno od omiljenih mesa, upravo stoga valja znati da način na koji je pripremate ima utjecaja na vaše zdravlje. Potrebno se naime držati određenih pravila kod čuvanja, rezanja i pripreme mesa kako greške ne bi rezultirale razmnožavanjem bakterija. Jedna od najčešćih, a ujedno i najvećih grešaka koju ljudi rade kod pripreme piletine jest što je dugo ostavjaju na sobnoj temperaturi, a to osigurava brže širenje bakterija. Konzumacija takvog mesa može rezultirati probavnim problemima.

Odmrzavajte meso na tanjuruku, pokrijte ga folijom i stavite na dno hladnjaka, a ne pri vrh. Ujedno, bitno je da na pojedinim djelovima hladnjaka temperatura varira, pri vrhu je logično viša, a najniža na dnu- ne bi trebalo ispirati meso prije pečenja jer ćete tako bakterije s mesa raspršiti po cijeloj površini, eksperti se slažu da ga je najbolje začiniti i peći, izbjegavati treba i dasku za rezanje nakon što se na njoj rezala sirova piletina. Takvu dasku i nož valja podrobno oprati. Kod pripreme sirovog pileta ostale namirnice ne bi smjele biti u kontaktu s mesom, a ako ste piletinu dirali rukama dobro ih operite prije no što nastavite pripremu ostalih namirnica.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.