wikipedia

6. Dani kreativnih i kulturnih industrija

Autor: M. T./dnevno.hr

Izložbom o Orlandu prošli tjedan u Lazaretima su otvoreni 6. „Dani kreativnih i kulturnih industrija 2019.“ u organizaciji Razvojne agencije grada Dubrovnika koja u suradnji s institucijama udrugama i pojedincima iz kulture nudi gotovo 30 programa s temom identitet grada kao prostor stvaranja.

Dubrovačka razvojna agencija (DURA) pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture RH, već šestu godinu zaredom organizira „Dane kreativnih i kulturnih industrija Dubrovnika“ a ove godine oni traju do 16. studenoga.

Predsjednica uprave DURA-e Marina Lazarević rekla je kako manifestacija mladim i kreativnim ljudima pruža priliku da iskažu svoja znanja i umijeća te time ostvare novi kulturni sadržaj.
„Imat ćemo panel rasprave, razvojne radionice posebno na temu dubrovačkih suvenira, kazališne predstave i koncerti. Nastavljamo suradnju s Vukovarom, odakle nam dolazi grafiter Chaz iz VukovArt, a Orlandovu godinu ćemo i mi obilježiti baš tom izložbom“, izjavila je Lazarević.

Žarko Dragojević, koji uz Madu Miličević i Noru Mojaš član autorskog tima manifestacije, kao poruku manifestacije istaknuo je povratak u prostor.

„Ideja je bila vratiti se na ulice, trgove i parkove. Vratiti puk na Stradun, sporedne ulice i na sve prostore koji su nam nekad značili, a trebali bi nam značiti i u budućnosti“, izjavio je Dragojević.

Istaknuo je kako manifestacija nastala na tragu smjernica u natjecanju za Europsku prijestolnicu kulture te s vremenom dobila široku podršku javnosti.

„Drago nam je da je iz godine u godinu broj sudionika sve veći, a ove godine trajemo jedan dan duže. Ljudi osjećaju kulturu, ali i sve što treba vratiti zajednici. U početku nije bilo ni resursa ni sluha, ali s vremenom smo pronašli način da ovo bude ozbiljan događaj“, rekao je Dragojević.

Inače, tijekom manifestacije Zavod za obnovu Dubrovnika predstavit će Plan upravljanja zaštićenom povijesnom cjelinom grada Dubrovnika.

Autor:M. T./dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.