Image by DanaTentis on Pixabay

ZABORAVITE GRADELE! Pripremite srdele ‘na suhoj tavi’, recept na kojem će vam pozavidjeti ljubitelji ove ribe

Autor: Dnevno

Ljubitelji srdele, pozor! Imamo idealan recept za vas. Danas, s obzirom na užurbani tempo života, nemamo baš toliko vremena da bismo svakodnevno palili roštilj (gradele) pa vam stoga donosimo recept za srdele koje će imati okus kao da su upravo ispečene na roštilju.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kilogram friških srdela
  • malo soli
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

  1. Friške srdele očistiti, oprati i dobro osušiti papirnatim kuhinjskim ubrusima. Posoliti. Pokriti papirnatim ubrusom i ostaviti desetak minuta na sobnoj temperaturi.
  2. Tavu bez ulja dobro ugrijati. Srdele malo umočiti u maslinovo ulje i peći po pet minuta sa svake strane. Pažljivo okretati da se ne raspadnu.
  3. Ispečene se po želji mogu zaliti maslinovim uljem ili peštom od sitno sjeckanog češnjaka, peršina, soli, papra i maslinovog ulja.

Ovako pripravljene srdele možete poslužiti uz blitvu i čašu crnog vina. Dobar vam tek!

Izvor: Coolinarika

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.