Screenshot/Twitter

Vaši ukućani neće znati što ih je snašlo! Ukusniju tortu niste kušali

Autor: Dnevno.hr

Torta s čokoladom i jaffa keksima nešto je najfinije što ćete kušati!

Sastojci za biskvit:

  • 5 bjelanjka
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 5 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica vanilin-šećera
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • oko 200 g jaffa keksa
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 1 vrećica instant želatine

Dekoracija:

  • 200 ml slatkog vrhnja ili šlag pjena

Priprema

Umutite bjelanjke sa šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje, pa pecite na 200 C oko 30 minuta. Prokuhajte 100 ml mlijeka i vanilin-šećer. Pečeni biskvit odvojite od papira, izbockajte ga i prelijte vrelim mlijekom. Ostavite da se ohladi.

Prokuhajte 400 ml mlijeka. Umutite žumanjke i šećer pa prelijte vrelim mlijekom. Vratite na vatru, pa prokuhajte kremu miješajući sve vrijeme. Čim prokuha, maknite s vatre. U toplu kremu umiješajte želatinu. Posebno umutite 300 ml slatkog vrhnja, pa sjedinite s mlakom kremom. Ostavite da se ohladi.

Naribajte čokoladu i jaffa kekse. Dodajte u kremu koja se potpuno ohladila pa sve dobro sjedinite.

Na pladanj stavite biskvit i rub kalupa za tortu koji ste obložili folijom. Na biskvit stavite kremu pa ostavite tortu u hladnjak na sat-dva da se krema stegne.

Kad se krema stegnula, skinite rub kalupa pa cijelu tortu premažite umućenim slatkim vrhnjem ili šlag pjenom, po ukusu.

Dekorirajte po želji i poslužite.

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.