Pinterest

Uživat ćete u ovoj posnoj čokoladnoj torti: Dva pjenasta nadjeva i tri još mekše kore!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Da posno može biti i jako ukusno, dokazuje i ovaj recept.

Sastojci:

  • 1,4 l vode
  • 18 žlica mekog brašna
  • 18 žlica šećera
  • 3 žlice pekmeza po izboru
  • 100 g posnog mljevenog keksa
  • 6 žlica ulja
  • 2 žlice kakao praha
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 120 g pudinga od čokolade
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g posnog šlaga
  • 0,5 l mineralne ili obične vode

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U 400 ml tople vode razmutite 13 žlica šećera. Dodajte 4 žlice ulja i pekmez pa sve pomiješajte. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i keks pa sve izmiješajte.

Uzmite pleh obložen papirom za pečenje pa ulijte trećinu smjese. Pecite koru 13 minuta pa tako ispecite 3 ili 4 kore.

Pripremite puding s vodom i šećerom pa ga sklonite s vatre i dodajte 100 g izlomljene crne čokolade i miješajte dok se ne otopi.

Preko smjese stavite foliju kako se ne bi napravila kora dok se ne ohladi. Umutite maslac sa šećerom u prahu pa ga pomiješajte s pudingom.

Umutite šlag.

U pleh u kojem ste pekli kore stavite foliju pa prvu koru, nadjev s pudingom pa šlag i postupak ponavljate do kraja.

Na kraju savijte foliju preko kore i ostavite da se dobro ohladi.

Kada se ohladila okrenite tortu na pladanj kako biste je izvadili iz pleha, pa opet okrenite kako biste dobili pravilan redoslijed.

Premažite vrh torte nadjevom, a ostatak šlagom.

Istopite 100 g čokolade s 2 žlice ulja i napravite glazuru kojom ćete preliti tortu.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.