Pixabay

TRIK KOJI MORATE ZAPAMTITI – napravite ovo s tjesteninom prije ubacivanja u vodu i više se nećete vratiti na stari način kuhanja!

Autor: R.A.

Podarite naizgled običnom jelu jedan potpuno novi okus!

Tjestenina skoro na našem području ima prizvuk jela koje ne trebate dugo spremati i radite ga onda kad nemate neku ideju. I to je istina, najveća draž tjestenine leži u činjenici da se može brzo spremiti i kombinirati sa raznim namirnicama. No, to nikako ne znači da tjestenina ne može biti pravi gastronomski užitak u kućnoj radinosti!

Sljedeći put umjesto da tjesteninu skuhate, pokušajte je prije toga ispeći u pećnici. Ovaj potez rezultirat će sa tjesteninom koja će biti zlatne, gotovo smeđe boje, a što je najvažnije, podarit će joj orašasti okus. Također, promijenit će i teksturu tjestenine koja će ovom metodom biti nešto “gumenija” ili bolje rečeno “al dente”.

Pixabay

Na pleh rasporedite tjesteninu (bucatini tjesteninu ili špagete) u dva reda otprilike. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva od 10 do 15 minuta ili dok tjestenina ne poprimi duboku zlatnosmeđu boju. Pustite da se u potpunosti ohladi, a potom tjesteninu prebacite u posudu ili plastičnu vrećicu (koja se može zatvoriti) te koja je napunjena vodom. Takvu tjesteninu ostavite u frižideru na dva sata. Tjesteninu možete skuhati i odmah nakon što se ohladi, ali u tom slučaju trebat će joj dulje vremena (15-ak minuta) i svakako će ostati “al dente”.

Kombinirajte s vašim najdražim umacima, no savršeno će ići s onim najjednostavnijima (maslinovo ulje, peršin i češnjak!). Odlična je i uz “ljetne” verzije tjestenine u koju ćete samo nakon kuhanja ubaciti rajčice, sir i bosiljak.

Autor:R.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.