TORTA OD TRI JABUKE U MIKROVALNOJ: Svevremeni kolač koji u kući odmah stvara ‘obiteljski ugođaj’

Autor: Dnevno

Kolači i torte od jabuka jedna od od dražih delicija koje nema tko ne voli, a jedan poseban recept donosimo iz kuharice popularne slastičarke Alice Balossi.

”Torta od jabuka jedan je od svevremenih kolača. Taj kolač u kući odmah stvara ”obiteljski ugođaj”. Za mene je to pripovijest o cijelome jednom svijetu; možda je najbolji predstavnik lagodne sigurnosti koju je pružalo ugodno raspoloženje iz 50-ih godina”, rekla je Alice Balossi o receptu.

Torta dostatna za četiri osobe, priprema se 10 minuta, pečenje traje isto 10 minuta, a od potrebnog pribora ne treba vam – ništa!

SASTOJCI:

250 g brašna

125 g otopljenog maslaca

2 jajeta

200 ml mlijeka

100 g šećera

3 jabuke

1 vrećica praška za pecivo

sok 1/2 limuna

PRIPREMA:

U posudi utucitr jaja sa šećerom i kada se smjesa dobro poveže, dodajtr otopljeni maslac, prosijano brašno, mlijeko i prašak za pecivo. Okrugli kalup za pečenje, promjera otprilike 20 cm, premažite maslacem i ulijte u njega smjesu. U smjesu potopite jabuke, oguljene, narezane na ploške i prelivene limunovim sokom ( tako da ne pocrne).

Pecite 10 minuta na kombiniranom programu (mikrovalna i roštilj). Ako kolač previše potamni, dovršite pečenje bez roštilja. Ako vaša mikrovalna nema funkciju ‘roštilj’, pecite 6-8 minuta na srednjoj/najvećoj snazi, otprilike od 750 W.

Ostavite tortu od jabuka da odstoji barem 10 minuta prije posluživanja.

Iz kuharice ”Brze i jednostavne slastice”, autorice i blogerice Alice Balossi.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.