Pixabay

TAKO JEDNOSTAVNO, A NEVJEROJATNO UKUSNO: Panna Cotta od kamilice za prste polizati

Autor: Mateja Krvarić / Franck

Panna Cotta je vrlo jednostavan desert, omiljen među svim generacijama. Mi vam donosimo recept za ponešto drugačiju Panna Cottu u kojoj ćete, sigurni smo, uživati. Dobar tek!

Sastojci

  • 200g mlijeka
  • 350g slatkog vrhnja
  • 2-3 vrećice Franck čaja od kamilice
  • 1 žlica meda (lipa)
  • 3 lista želatine

Priprema

U mlijeko stavite čaj od kamilice i kuhajte do vrenja. Ostavite 30 minuta. Procijedite, dodajte slatko vrhnje i med. Želatinu namočite u hladnu vodu. Zagrijte mlijeko i vrhnje s medom ali nikako ne do vrenja, samo da bude dovoljno toplo da se želatina može rastopiti.

Dodajte ocijeđenu želatinu i rasporedite u kalupe. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.

Kandirani limun

2 limuna (nešpricana)
130g šećera
80g vode

Priprema

Limun narežite na tanke kriške.

Šećer i vodu stavite na vatru, kada se šećer rastopi dodajte kriške limuna i kuhajte 15-20 minuta dok ne postane lagano proziran i dok se sirup lagano ne ugusne.

Na svaku panna cottu stavite krišku limuna, malo sirupa i poslužite.

Autor:Mateja Krvarić / Franck
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.