foto: ledo/facebook

TAJNA JE U JEDNOM SASTOJKU: Evo kako francusku salatu učiniti još ukusnijom

Autor: Dnevno.hr

Sastojci:

400 g graška
400 g krumpira
400 g mrkve
200 g kiselih krastavaca
5 jaja
450 g majoneze
1 žlica senfa
sol
papar
sok od jednog limuna
100 g milerama

Priprema:

Krumpir i mrkvu izrežite na kockice pa ih kuhajte dok ne postanu mekani, ali ne previše, da još uvijek drže svoj oblik. Isto učinite i s graškom. Kad je povrće kuhano, izvadite ga iz vode, premjestite u posudu i stavite na hlađenje.

Tvrdo skuhajte pet jaja i izrežite ih na četvrtine. Kad se povrće u potpunosti ohladilo, dodajte mu na sitno nasjeckane kisele krastavce i jaja. Zatim dodajte majonezu, senf, sol, papar, sok jednog limuna i mileram. Sve dobro promiješajte i stavite na lađenje u hladnjak na par sati.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.