Pinterest

Specijalitet bakine kuhinje: Široki rezanci sa sočnim umakom od piletine

Autor: ZG/Dnevno.hr

Uživat ćete u domaćim širokim rezancima, tzv. trencima s ovim umakom!

Sastojci:

  • 40 dkg piletine
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • ulje
  • sjeckani peršin

Priprema:

Izrežite piletinu na komade podjednake veličine. Glavicu luka sitno nasjckajte i popržite na ulju. Dodajte komadiće piletine i sve zajedno pirjajte 10 minuta.

Posolite, popaprite, dodajte sjeckani češanj češnjaka. Sve zajedno pirjajte dok se meso ne omekša. Pred kraj dodajte bijelo vino i kuhajte dok alkohol ne ispari.

Na kraju dodajte kiselo vrhnje i sjeckani peršin. Prelijte preko kuhanih, domaćih širokih rezanaca.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.