Ilustracija/Screenshot

Savršen, a jednostavan prilog uz bijelo meso: Krumpir, mrkva i češnjak u super kombinaciji

Autor: ZG/Dnevno.hr

Evo kako ćete napraviti jednostavan, a ukusan prilog uz bilo koje meso, najbolje uz bijelo pileće ili pureće.

Sastojci:

  • 5 većih krumpira
  • 2 srednje mrkve
  • 1 glavica češnjaka
  • začini
  • sol
  • papar
  • ulje ili mast za prženje

Priprema

Ogulite krumpir i mrkvu te ih isijecite na duže komade. Zagrijte ulje ili mast. Krumpir osušite u čistoj krpi. Pržite ga zajedno s mrkvom oko 8 minuta.

Pred kraj dodajte nasjeckani češnjak i pržite još 2 minute.

Izvadite na papirni ubrus da se ocijedi od viška masnoće.

Dodajte prstohvat soli, papra i suhog biljnog začina. Promiješajte. Poslužite toplo kao prilog uz meso.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.