Samo za prave gurmane: Najukusnije šnicle koje ste ikada probali! | Dnevno.hr
screenshot brzirecepti.info

Samo za prave gurmane: Najukusnije šnicle koje ste ikada probali!

Autor: dnevno.hr

Neodoljivo punjenje i ukusan umak savršen su spoj

Odrezak, odnosno popularna šnicla, jedna je od omiljenih namirnica mnogima i u našim krajevima spravlja se vrlo često. Donosimo vam stoga recept zahvaljujući kojem ćete šnicle spravljati na malo drugačiji, ali ukusan način.

Potrebno vam je:

800 grama svinjskog filea

80 g kajmaka

30 g brašna

Jaja

30 g krušnih mrvica

Ulje, papar

Za tartar sos:
5 žumanjaka

50 g senda

Litra ulja

70 grama kiselih krastavaca

10 g kapara

50 ml bijelog vina

Sol

Pola limuna

Šniclu izradite batom za mesu, jedan rub malo više istanjite kako bi ga kasnije lakše zalijepiti kad se urola. Uz deblji rub rasporedite kajmak te oblikujte u valjak. Šniclu uvijte u rolu, a viškove sa strane stisnite prema unutra, kako vam kajmak ne bi curio. Punjeno meso uvaljajte u brašno, pa umočite u jaje i mrvice te pecite u vreloj, dubokoj masnoći poslužite uz tartar koji se spravlja od navedenih sastojaka.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.