Shutterstock

Ručak bogat proteinima: Slana pita neodoljivo je ukusna, a dobra je i za zdravlje!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Kada jednom napravite ovu pitu, zauvijek će postati dio vašeg jelovnika.

Sastojci:

  • 5 krumpira
  • 1 luk
  • 2 češnjaka
  • 2 lista celera
  • 175 g smrznutog kukuruza (najbolje šećerca)
  • 150 g brokule
  • 2 mrkve
  • 75 g gljiva
  • 165 g kuhanog slanutka
  • 20 g svježeg peršina
  • 1 žličica sušene majčine dušice (timijana)
  • 1 grančica svježe majčine dušice (timijana)
  • 1 žličica sušenog ružmarina
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice brašna
  • 480 ml temeljca
  • 15 g kvasca
  • 2 žlice sojina ili bademova mlijeka
  • 1 paket lisnatog tijesta
  • sol
  • papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Nasjeckajte krumpire na komade, skuhajte ih u vrućoj vodi te ocijedite. Podijelite ih na dvije polovice. Jednu ostavite u komadima, a od druge napravite pire. Stavite ih sa strane da se hlade.

Zagrijte dvije žlice maslinova ulja u velikoj tavi na umjerenoj vatri. U ulje dodajte nasjeckan luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Za to će vam trebati oko dvije minute. Dodajte nasjeckan celer, mrkvu i gljive.

Ubacite kukuruz, brokolu i slanutak. Dodajte ružmarin i majčinu dušicu.

Dinstajte 15-ak minuta dok povrće ne omekša.

Na koncu sve uvaljajte u tijesto, zarolajte, posložite u pleh i stavite u pećnicu. Neka se peče 20-ak minuta do pola sata.

U slast!

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.