Pinterest

UKUSAN I SOČAN OBJED! Lazanje sa sirom, povrćem i gljivama

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Vrijedi se potruditi za ovo fantastično jelo.

Sastojci:

• 1 pakiranje lazanja
• 400 g šampinjona
• 1 srednja tikvica
• 250 g svježeg špinata
• 1 kiselo vrhnje
• 250 ml umaka od rajčice
• 250 g naribanog sira
• maslinovo ulje
• sol
• papar
• vegeta
• origano

Priprema:

Narežite tikvicu na tanke kriške. Posolite i ostavite.

U međuvremenu na maslinovu ulju ispržite gljive nasjeckane na listiće,dok ne postanu zlatno žute.

Začinite i ostavite.

Potom nasjeckajte špinat na sitno i pomiješajte s vrhnjem. Skuhajte lazanje prema uputama.

Na dno kalupa u kojem ćete peći lazanje, prvo stavite umak od rajčice pa na njega poredajte prvi sloj lazanja tjestenine pa ocijeđene tikvice pa opet tjesteninu pa gljive pa tjesteninu pa špinat s vrhnjem i tako dok ne potrošite sve sastojke.

Površinu pospite naribanim sirom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 minuta na umjerenoj temperaturi. Foliju uklonite i pecite još 15 minuta da sir dobije žutu boju, a lazanje postanu hrskave.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.