Pinterest

TKO BI IM ODOLIO? Uživat ćete u ovim sočnim fritulama s jabukama

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je jelo idealno u vrijeme poklada.

Sastojci:

  • 160 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice soli
  • 1 šalica gazirane mineralne vode
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 2 jajeta, odvojeno žumanjci i bjelanjci
  • 3 jabuke
  • 1 žlica brašna
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i cimet. Uspite mineralnu vodu i sve izmiješajte.

Dodajte žumanjke i maslac pa sve dobro izmiješajte. Pokrijte i ostavite na hladnom oko 2 sata.

U drugoj zdjeli umutite bjelanjke (ne moraju biti “tvrdo” umućena) i prebacite ih u gornju odstajalu smjesu pa lagano izmiješajte.

Tu zdjelu stavite u veću zdjelu s hladnom vodom i ostavite oko 15 minuta da se ohladi.

Ogulite i očistite jabuke te ih izrežite na kockice stranice oko 1 cm. Pospite ih jednom žlicom brašna.

Pomiješajte jabuke s ohlađenim tijestom. Držite ga na hladnom (u drugoj zdjeli s hladnom vodom).

Zagrijte veću količinu ulja pa umočite žlicu u vruće ulje, zagrabite malo pripremljene smjese, a s pomoću druge žlice smjesu gurajte u vruću duboku masnoću.

Fritule pržite do zlatnožute boje, izvadite ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće od prženja, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.