Pinterest

SAVRŠENO SOČNA: Ova kako torta oborit će vas s nogu!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je savršena torta za ljubitelje slastica!

Sastojci za tijesto:

  • 4 žumanjka
  • 25 dkg šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 20 dkg brašna
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šalica (za crnu kavu) ulja

Sastojci za nadjev:

  • 4 bjelanjka
  • 20 dkg šećera
  • ½ dcl vode

Sastojci za glazuru:

  • čokolada

Priprema torte:

Izmiješajte žumanjke, šećer i kakao, dodajte naizmjence mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte postepeno ulje. Smjesu stavite u namazan i pobrašnjen oblik za tortu i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C (458 K).

Priprema nadjeva:

Bjelanjke istucite s 10 dag šećera u čvrst snijeg. Posebno kuhajte 10 dag šećera s vodom tako dugo dok smjesa ne teče u niti i zatim vruće nalijevajte polagano u istučeni snijeg, pa još kratko tucite.

Ohlađenu tortu razrežite po sredini, premažite nadjevom i prelijte glazurom.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.