Pinterest

SAVRŠENA POSLASTICA: Sočni keks s dvije vrste čokolade

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ako ne možete pronaći čokoladne mrvice, možete u blenderu usitniti čokoladu ili je naribati. Važno je da komadići budu sitni.

Sastojci:

150 g smeđeg šećera

2 jajeta

100 g otopljene čokolade

100 g otopljenog maslaca

125 g brašna

1 žličica ekstrakta vanilije

1 žličica praška za pecivo

½ žličice soli

115 g mrvljene čokoladne

115 g mrvljene bijele čokoladne

ČOKOLADNI KEKSI BEZ BRAŠNA: Hrskavi i sočni, gotovi za 15 minuta!

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pleh obložite papirom za pečenje.

U velikoj zdjeli najprije umiješajte smeđi šećer i jaja, a zatim dodajte maslac, čokoladu i ekstrakt vanilije. Sve sastojke lagano umiješajte, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i sol pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte čokoladne mrvice. Masu lagano izmiješajte, tako da se čokoladne mrvice ravnomjerno raspodijele.

Ostavite u hladnjaku pola sata.

Žlicom za sladoled zahvatite masu i poredajte na pleh, ali tako da ostavite dovoljno prostora između, tako da keks može narasti.

Pecite oko 12 minuta, tako da izvana dobiju koricu, a unutra ostanu sočni.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.