Pinterest

SAVRŠENA JE! Još niste kušali teletinu s ovako ukusnim i aromatičnim umakom

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Teletina u limunovu soku fino je i aromatično jelo, poznato među starijim purgerima. Uživat ćete.

Sastojci:

  • 80 dkg teletine
  • 20 dkg slanine narezane na tanke listiće
  • 10 dkg krušnih mrvica
  • sok jednog limuna
  • 10 dkg maslaca
  • 1/2 l vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić po ukusu

Priprema:

Teletinu narezati na odreske i svaki odrezak prekriti tanko narezanom slaninom pa sve zajedno lagano natući i uvaljati u mrvice.

Odreske popržiti na maslacu, maknuti s vatre, staviti u lonac pa preliti vrhnjem za kuhanje, sokom od jednog limuna te začiniti po ukusu.


Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.