Pinterest

SAVRŠENA IDEJA ZA ROŠTILJ! Kušajte nešto drukčije: Ovčetina na pastirski način

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Sigurno dugo niste jeli ovo meso. Evo ideje za roštilj.

Sastojci:

  • 80 dag ovčetine (but)
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Ovčji but očistite od kožice i žilica. Narežite ga na odreske i malo natucite batićem. Premažite ih uljem u kojem je odstajao nasjeckani češnjak.

Zatim odreske stavite na zagrijani roštilj na nauljenu rešetku kako biste spriječili zagorijevanje i lakše okretali meso.

Dok okrećete odreske, pecite ih da svuda budu jednako pečeni.

Kad su pak pečeni, posolite ih i dodajte papra po želji.

Složite ih na pladanj, pospite krupno narezanim lukom i odmah poslužite.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.