Pinterest

Roštilj zimi? Zašto ne? Ove punjene pljeskavice ‘zovu vas’ da ih ispečete!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Kad jednom kušate ove pljeskavice, obične vam više neće biti zanimljive.

Sastojci:

  • 50 dag mljevenog miješanog mesa
  • 10 dag naribanog sira trapista
  • 2 glavice luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 kiseli krastavac
  • 2 grančice peršinova lista
  • 1 žlica senfa
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Češnjak i peršinov list nasjeckajte i pomiješajte, pa polovicu smjese dodajte mljevenom mesu. Zatim mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk, jaja, posolite, poparite i izmiješajte. Od ove smjese oblikujte osam pljeskavica veličine dlana.

Naribanu siru dodajte drugu polovicu nasjeckana češnjaka i peršinova lista, sitno narezani krastavac i senf, pa izmiješajte.

Zatim na četiri pljeskavice stavite ovu smjesu sa sirom, pa ih poklopite s onim praznim pljeskavicama, a rubove čvrsto stisnite.

Stavite ih na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s jedne i druge strane da lijepo porumene.

Pljeskavice poslužite s nasjeckanim lukom, ajvarom ili salatom po želji.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.