Shutterstock

NUGAT BOMBA KOJU MORATE PROBATI: Ovo je čarolija! Ne peče se! Jednostavna je i božanstvena

Autor: dnevno.hr

Ovo je savršena, kremasta nugat torta.

Sastojci za prvi sloj:

  • 70 g maslaca
  • 100 g crne čokolade (70 % kakaa)
  • 1 dl mlijeka
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • oko 150 g mljevenog integralnog keksa

Sastojci za drugi sloj:

  • 3 jajeta
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 150 g maslaca
  • 1 dl vrhnja za šlag
  • 100 g mljevenih lješnjaka

Sastojci za treći sloj:

  • 4 dl vrhnja za šlag
  • 200 g crne čokolade (70 % kakaa),
  • 30 g maslaca

Priprema:

Prvi sloj:

Maslac otopite s čokoladom i mlijekom, dodajte keks i lješnjake, sjedinite i istresite na pladanj te formirajte podlogu za torte, spremite u hladnjak..

Drugi sloj:

Izmiksajte žumanjac sa šećerom u prahu i vanili šećerom, bjelanjce posebno umitite u snijeg pa spojite sa žumanjcima i prohujate na pari desetak minuta. Kremu lagano ohladite, dodajte maslac i izmiksajte. Umutite vrhnje za šlag u kremu, na kraju dodajte mljevene lješnjake uz lagano miješanje. Nanesite na prvi sloj i vratite na hlađenje.

Treći sloj:

Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja, ali nikako ne dozvoliti da provri. Dodajte čokoladu i miješajte, dok se ona posve ne otopi. Kremu ohladite, dodajte maslac, kratko izmiksajte, pa nanesite preko drugog sloja. Ohladite i uživajte.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.