Pinterest

NAPRAVITE SAMI SVOJ UMAK ‘PESTO’: Savršeno se slaže s mnogim jelima!

Autor: Zlatko Govedić

Umak pesto je specijalitet talijanske kuhinje. Od sada ga i sami možete napraviti!

Sastojci:

1 šalica svježeg bosiljka, što više usitnjenog

2/3 šalice usitnjenih pinjola (ili badem ili indijskih oraščića)

3 jušne žlice sira ribanca

2 češnja usitnjenog češnjaka

1 kavena žlica limunova soka

peršin

maslinovo ulje

sol

KOLAČ OD LJEŠNJAKA: Do savršenog ukusa za tili čas! Slastica koja se ne peče

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender i dobro izmiksajte. Pazite na količinu maslinovog ulja – ono će odrediti gustoću umaka.

Umak pesto u staklenci možete držati do 4 dana u hladnjaku, a za duži period potrebno je da ga zamrznete.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.