Pinterest

Najjednostavniji recept za desert: Slatki čajni biskvit

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Kad se dobro ohladi, isijecite biskvit i poslužite ga uz čaj ili kavu.

Sastojci:

3 jajeta

20 g kvasca

100 g šećera

100 g maslaca

400 g brašna

korica limuna i naranče

100 g grožđica

malo ruma

1 vanilin šećer

Priprema:

U mikser stavite prvo omekšan maslac sa šećerom pa dobro umutite, dodajte jaja, koricu limuna i naranče, malo ruma, vanilin šećer, brašno i rastopljen kvasac te na kraju grožđice.

Sve dobro izjednačite i ostavite tijesto na sobnoj temperaturi oko sat vremena.

Istresti na podmazan stol i masnim rukama malo obradite rukama.

Stavite u okrugli pleh i opet ostavite oko pola sata da odstoji.

Pecite na 200 stupnjeva oko sat vremena.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.