Pinterest

LIČKE ŠNICLE: Ovo je tajna zaboravljenog tradicionalnog recepta

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, ovo tradicionalno hrvatsko jelo sve je popularnije, čak i među mladima.

Sastojci:

  • 600 g junećih šnicla
  • 150 g mrvica
  • 3 jajeta
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 žlice kosanog peršina
  • 1 žlica vegete
  • 1 dl bijelog vina

Priprema:

Tanko narezane juneće odreske posolite i popaprite, pospite mrvicama i tucite batom tako da se mrvice utuku u meso.

Nakon toga odreske stavite u razmućena jaja pa opet u mrvice i u vruće ulje da se pohaju.

Pohane odreske stavite u posudu, zalijte vinom i vodom tako da ih prekrijete.

Dodajte 2 do 3 žlice ulja od pohanja, kosani list peršina, češnjak i vegetu, te kuhajte 45 minuta na laganoj vatri.

Poslužite uz rižu ili krumpir.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.