Shutterstock

KRALJEVSKI OBJED koji će vas ‘oboriti s nogu’: Piletina u gustom umaku od gljiva

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Iznenadite sebe i svoje ukućane aromatičnim receptom koji će vas očarati.

Sastojci:

450 g pilećeg bijelog mesa

400 ml bijelog vina

150 g gljiva (šampinjona)

2 žlice maslinova ulja

120 ml vrhnja za kuhanje

2 češnja češnjaka

60 g brašna

3 žlice maslaca

50 g ribanog sira

1 žličica soli

1 žličica papra

1 žličica peršina

Priprema:

Meso umotajte u prozirnu foliju te istucite tako da bude debelo 6-7 mm, a potom ga isjeckajte na filete. Umočite svaki komad mesa u brašno i stavite ih sa strane.

U velikoj tavi zagrijte maslac i jednu žlicu maslinova ulja, dodajte piletinu i pecite četiri minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju.

Sklonite meso iz tave, dodajte maslinovo ulje, gljive, nasjeckani češnjak, te dinstajte uz miješanje. Ulijte bijelo vino, vratite piletinu i pospite češnjakom.

Kad provrije, smanjite vatru, poklopite i pustite da se krčka 15-ak minuta.

Ponovno sklonite piletinu iz tave, ulijte vrhnje i pričekajte da se zagrije. Miješajte i dodajte ribanac. Kad se sir otopi, pustite da krčka sve dok umak ne postane gust.

Vratite piletinu, kratko kuhajte kako bi se meso zagrijalo i poslužite toplo.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.