Pinterest

KOLAČ OD LJEŠNJAKA: Do savršenog ukusa za tili čas! Slastica koja se ne peče

Autor: Zlatko Govedić

Oduševite svoje ukućane ovim receptom!

Sastojci za podlogu:

1 l mlijeka

200 g griza

100 g šećera

3 žlice kakao praha

100 g čokolade za kuhanje

Sastojci za nadjev:

1/2 l mlijeka

2 vrećice vanilin šećera

2 pudinga od lješnjaka

70 g šećera u prahu

200 g mrvljenih lješnjaka

1 kockica maslaca

SAVRŠENA POSLASTICA: Muffini s borovnicom tope se u ustima!

Priprema:

U litru zagrijanog mlijeka dodajte šećer, promiješajte i dodajte griz. Počnite kuhati. Stavite i kakao i čokoladu. Kuhajte dok smjesa ne postane gusta.

Smjesu prelijte u kalup koji ste premazali vodom, rasporedite i stavite na hlađenje.

U dva pudinga stavite vanilin šećer i šećer u prahu, dodajte malo mlijeka i umutite. Zatim to prelijte u zagrijano mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte i lješnjake, kockicu maslaca i sve sjedinite.

Masu rasporedite preko podloge, stavite na hlađenje i dekorirajte šlag kremom od čokolade.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.