Pinterest

JEDNOM ZAUVIJEK! Evo kako ćete napraviti domaće tijesto za lazanje, tagliatelle, raviole…

Autor: Z.G./Dnevno.hr

S domaćim tijestom okus je mnogo bolji pa vam predstavljamo univerzalan recept za kore za lazanje, ali i za brojne druge vrste tjestenina.

Sastojci:

4 jajeta
400 g brašna
sol

Priprema:

Stavite jedno po jedno jaje u brašno, Dodajte prstohvat soli. Tijesto mijesite da bude glatko. Treba da mijesite oko 15 minuta. Pošto umijesite, uvijte krpom i ostavite 30 minuta.

Da biste razvili kore, brašno pospite po radnoj površini, da se tijesto ne lijepi. Počnite razvlačiti prvo rukama, nakon toga oklagijom. Cilj je da bude veoma tanko.

Ovako napravljeno tijesto odgovarajuće je ne samo za lazanje, nego i za tagliatelle, torteline, raviole, cannellone…

Kore možete nasjeći na pravokutnike, trokute, tj. u oblik koji želite.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.