Pinterest

JANJETINA NA IMOTSKI NAČIN! Nećete vjerovati s kojim se još mesom spravlja ovo jedinstveno jelo

Autor: ZG/Dnevno.hr

Nadaleko poznata imotska kuhinja briljira još jednim fenomenalnim receptom.

Sastojci:

  • 1,5 kg hobotnice
  • 1 očišćeno janje mase oko 12 kg
  • luk
  • ulje
  • sol

Priprema:

Janje posolite i stavite na ražanj. Povremeno namažite mješavinom ulja i vode. Hobotnicu očistite i stavite da se kuha.

Kad je janje gotovo, hobotnicu izvaditi iz vode i narezati, te nahraniti pse i mačke da se ne “vrzmaju” oko janjetine dok se hladi i siječe, našalile su se Imotske novine.

Poslužite uz mladi luk.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.