Pinterest

IZNENADIT ĆE VAS KOLIKO JE FINA: Pizza s plodovima vrta!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ne morate ići u pizzeriju! Počastite sebe i svoje.

Sastojci:

  • 1 tijesto za pizzu
  • 1 šalica umaka od rajčica
  • 1 velika crvena paprika, očišćenog sjemenja i tanko narezana
  • 1 malena tikvica, oguljena, narezana na kolutiće i kuhana na pari
  • 1 kocka od 120 grama vrlo hladnog kremastog sira narezana na tanke trake
  • 1 ½ šalice ribanog mozzarella sira
  • 2 jušne žlice svježe naribanog parmezana (po želji)
  • ¼ šalice nasjeckanih svježih začina kao što su bosiljak ili origano
  • ½ čajne žličice sušenih (po želji)

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Izmijesite tijesto, oblikujte loptu i načinite centimetar debeo krug na prethodno pobrašnjenoj plohi.

Prstima gurajte tijesto od središta prema vanjskome rubu, ostavljajući ga debljim na vanjskome dijelu.

Stavite ga u veliki pizza-kalup i, ako je potrebno, dodatno oblikujte da pokrije cijeli kalup.

Poslažite po tijestu umak od rajčica, povrće, sireve i eventualno začine.

Pecite 25 do 30 minuta ili sve dok kora ne posmeđi i sir se otopi.

Ostavite pizzu da odstoji prije posluživanja. Dobit ćete jednu veliku pizzu ili četiri manje.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.