Pinterest

Iz bakine kuhinje: Ovakvo varivo još niste kušali, a kada budete, nećete ga se zasititi!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Iako na prvu ovo jelo ne zvuči kao privlačan obrok, varivo od krastavaca moglo bi vas razoružati kada ga kušate.

Sastojci:

  • 800 g krastavaca
  • 400 g krumpira
  • svinjska mast ili ulje
  • 2 žlice brašna
  • vrhnje za kuhanje
  • 2 češnja češnjaka
  • voda ili povrtni temeljac
  • mljevena crvena paprika
  • sol
  • papar
  • kopar

Priprema:

Oguljene krastavce pomoću ribeža narežite na tanke ploške. Posolite ih i ostavite da puste vodu.

Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite ga na sitne kockice.


Lagano ocijedite krastavce i počnite s kuhanjem. Na žlici svinjske masti popržite dvije žlice brašna. Na poprženo brašno dodajte žličicu crvene paprike i umiješajte krumpir i dva usitnjena češnja češnjaka.

Podlijte krumpir povrtnim temeljcem, no možete, naravno, koristiti i vodu. Promiješajte da se ne stvore grudice i pustite da krumpir prokrčka par minuta pa tek onda dodajte krastavce.

Kad je krumpir gotovo skuhan, dodajte vrhnje za kuhanje. Možete i kiselo vrhnje ako vam je draže. Začinite solju i paprom te dodajte kopar.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.