Pinterest

GOTOVO ZA POLA SATA: Ukusna tjestenina u bijelom sosu

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo će vas jelo zasigurno zasititi, a brzo se priprema.

Sastojci:

1 žlica maslaca

3 mljevena češnja češnjaka

120 ml bijelog suhog vina

1/2 žličice senfa

500 g njoka

250 ml vrhnja za kuhanje

100 g sira ribanca

sol

papar

1 žlica svježeg peršina

1 žličica suhih začina

Priprema:

Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Potom dodajte češanj češnjaka i dinstajte pola minute. Umiješajte vino, senf i suhe začine te dobro promiješajte.

Dodajte u njoke i vrhnje za kuhanje. Smanjite vatru, poklopite tavu i kuhajte 5 minuta. Skinite poklopac i umiješajte ribanac.

Ostavite da se sve zajedno nepokriveno kuha još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne, a njoki ne skuhaju.

Posolite i popaprite po želji te ukrasite peršinom.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.