Pinterest

ČAROBAN OKUS MEDITERANA: Odvalit ćete na tjesteninu sa slaninom i tikvicama

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Hrvati obožavaju tjesteninu, a ova kombinacija je posebno ukusna.

Sastojci:

  • 350 g špageta
  • 300-400 g tikvica (zelene)
  • 100 g slanine
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 češnja češnjaka
  • maslac
  • sol
  • papar
  • origano

Priprema

U lonac stavite vodu i žličicu soli. Kada voda prokuha dodajte špagete. Kuhajte prema uputama s pakovanja.

Dok se špagete kuhaju, pripremite umak s tikvicama i slaninom. U tavu stavite malo maslaca i pustite da se otopi. Dodajte slaninu nasjeckanu na trakice i pržite. Kada je slanina ispržena izvadite je u posudu. Višak masnoće ocijedite.


U istu tavu stavite sitno nasjeckan češnjak da se proprži par minuta. Zatim dodajte nasjeckane tikvice i ostavite ih 10 do 15 minuta. Tikvicama dodajte već poprženu slaninu i dodajte malo papra i origana. Sve promiješajte i dodajte vrhnje za kuhanje. Ostavite da se sve prokrčka 5 do 10 minuta.

Kada je umak spreman, dodajte skuhane špagete i sve promiješajte. Servirajte s origanom i parmezanom.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.