Pinterest

BOLJA OD KUPOVNIH! Savijača sa sirom i grožđicama

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ova varijanta nadjeva odlično ide uz lisnato tijesto.

Sastojci:

  • 1 omot duboko smrznutog lisnatog tijesta
  • 40 dag svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice maslaca
  • 8 dag šećera
  • 1 jaje
  • 5 dag grožđica
  • 4 žlice pšenične krupice
  • 1 limun
  • 1 vanilin-šećer
  • 1 jaje za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Izmiješajte dobro ocijeđeni sir, jaje, šećer, vanilin-šećer, sok i naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, zatim dodajte krupicu, oprane i osušene grožđice i rastopljeni maslac.

Svaki dio odmrznutog lisnatog tijesta, razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu, od 3 mm, stavite pripremljeni nadjev od sira tako da pokrije dvije trećine kore, savijte i tako pripremljene savitke stavite jedan pored drugoga u nenamazani lim.

Odmah oštrim nožem odozgo malo zarežite, kako ćete rezati pečenu savijaču, da se poslije pečena ne bi drobila.

Namažite razmućenim jajem, stavite u jače zagrijanu pećnicu i na jačoj vatri pecite oko 50 minuta.

Pečenu toplu savijaču pospite šećerom u prahu i, kada se malo ohladi, narežite je po rezovima naznačenim prije stavljanja u pećnicu.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.