Pixabay

Rapsodija okusa! Puding od kruha, badema i brusnica koji će zadovoljiti i one najveće sladokusce

Autor: Tamara Ivančić/Franck

Nedjelja je idealan dan za isprobavanje novih (neobičnih) recepata. Mi vam donosimo recept za jedan, pomalo neobičan, desert. Isprobajte ovaj ukusni puding od kruha koji će zadiviti i one najzahtjevnije gurmane.

Sastojci

  • 250 gr kruha ili slatkog biskvita (možete koristiti ostatke pince ili panetonea)
  • 4 jaja
  • 2 žlice šećera
  • vanilija
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml mlijeka
  • cimet
  • prstohvat soli
  • grožđice ili brusnice

Priprema

Kruh narezati na kockice i posložiti u namašćen pleh. Od preostalih sastojaka umutiti glatku smjesu i preliti preko kruha. Ostaviti 30 minuta ili preko noći da se tekućina upije. Po želji posuti brusnicama ili grožđicama. Ukrasiti listićima badema. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva peći do zlatno žute boje, otprilike 30 minuta. Odlično pristaje uz Bianku s okusom čokolade.

Autor:Tamara Ivančić/Franck
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.