Foto: Pixabay

RADITE LI I VI OVU GREŠKU KOD KUHANJA TJESTENINE? ‘Ajme, pa cijeli život onda radim krivo!’

Autor:

Nedavno sam bila u gostima na ručku te primijetila kako je gospođa, nakon što je skuhala tjesteninu, bacila vodu i tjesteninu isprala hladnom vodom.

Nisam mogla ne reći joj da dvije stvari radi krivo.

Dakle, nakon što se tjestenina skuha ne bacajte vodu jer je ona puna škroba i soli. Iako izgleda mutno, ta voda je idealna da se iskoristi za pripremanje umaka kojeg ćete posuti po tjestenini.

Zbog teksture te tekućine, umak će dobiti svilenkastu strukturu, sol će poboljšati okus, a škrob će zgusnuti umak.

Druga greška koju je napravila je ispiranje pašte hladnom vodom. Naime, kada operemo tjesteninu nakon kuhanja činimo veliku grešku jer gubimo škrob koji je na površini, ali i slanost koju smo dobili kuhanjem tjestenine u slanoj vodi.

‘Ajme, pa cijeli život onda tjesteninu kuham na krivi način’, rekla mi je gospođa.

Na to sam joj dodala i savjet kako je dobro tjesteninu ubaciti u umak koji se za nju pripremao i tako završiti jelo jer tjestenina tada dodatno ispusti škrob i zgusne umak, a ne ih servirati odvojeno.

Važno je napomenuti da svatko priprema tjesteninu na svoj način, ali da se po sitnicama koje smo naveli, jela znatno razlikuju jedno od drugog.

TJESTENINA S TUNJEVINOM I KUKURUZOM: Lagan i hranjiv obrok idealan nakon ‘blagdanskog prejedanja’

Kremasto i sočno: Tjestenina sa špinatom i sirom gotova za 20 minuta

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.