Pinterest

O da, i to je moguće! Sočne posne pljeskavice na bakin način

Autor: ZG/Dnevno.hr

Uživajte u fantastičnom ukusu ovoga jela koje se spravlja za samo pola sata.

Sastojci:

  • 150 g kuhane riže
  • 1 veći krumpir
  • 1 veća glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 žlice mljevenih pšeničnih pahuljica
  • 3 žlice mljevenog sezama
  • 3 žlice mljevenih sjemenki suncokreta
  • 3 žlice mljevenih sjemenki lana
  • mljevena paprika
  • krušne mrvice
  • sol
  • papar
  • origano
  • majčina dušica

Priprema:

U kuhanu rižu dodajte krumpir, mljeveni luk i češnjak. Dodajte mljevene pšenične pahuljice, te mljevene sjemenke sezama, suncokreta i lana. Ubacite mljevenu papriku, sol, papar, origano i majčinu dušicu.

Sve dobro izjednačite i napravite pljeskavice pa ih provucite kroz krušne mrvice.


Možete peći u pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata ili pržiti na ulju.

Naposljetku, izvadite pljeskavice na papirnu salvetu da upije višak masnoće te poslužite sa salatom i/ili svojim omiljenim prilogom.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.