COOKam i guštam

Ne čitajte, odmah ćete ga praviti: Najbolji burek ikada!

Autor: dnevno.hr

Odličan i jednostavan burek u svega nekoliko koraka.

Ima li išta bolje od mirisa toplog bureka, u hladnim i zimskim danima kojima svjedočimo? No, baš stoga što nas je poharalo nevrijeme, nije baš jednostavno zaputiti se u pekarnicu po ovo mnogima omiljeno jelo. Baš zato, valja zasukati rukave i baciti se na pripremu ovog jednostavnog, ali nadasve ukusnog jela.

Potrebno vam je:

Jedno pakiranje gotovog vučenog tijesta

50 ml ulja

250 ml tople vode

Oko 250 g mljevenog mesa

2 manja luka

Sol, papar i ostali začini po ukusu

Prije svega, potrebno je pripremiti nadjev tako što ćete na ulju prodinstati mljeveno meso, u koje se dodaju začini po ukusu. Okrugli lim za pečenje nauljite i obložite korama, tako da krajevi kora izlaze izvan lima.

U jednu posudu pripremite vodu, ulje i sol, te time namočite kore na dnu lima za pečenje, dodajte zatim malo mesa, a onda i natrgane kore za pečenje. Slažite tako sve dok imate kora i nadjeva, ali vodite računa o tome da i na posljednjem sloju treba biti mesa.

Meso prekrijte sa posljednjom čitavom korom, koju ste na početku odvojili. Preko nje preklopite prve kore koje izlaze iz lima, sve ponovno zalijte sa ostatkom ulja, soli i vode te stavite u pećnicu na 30-tak minuta.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.