FoMu

NAUČITE KAKO SE KUHA JUNEĆI GULAŠ: Tradicionalna hrvatska delicija

Autor: ZG/Dnevno.hr

Gulaš je pravi specijalitet koji se može spremiti na više načina, a jedan od najpoznatijih je juneći. Nevjerojatnog je ukusa i sastojaka, zbog kojih vam ga nikada neće biti dovoljno.

Sastojci:

  • 500 grama junetine
  • 2 luka
  • 150 grama mrkve
  • 20 ml ulja
  • 250 grama nasjeckane rajčice
  • žličica ljute crvene mljevene paprike
  • 1/2 žlice ajvara
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 čili papričice
  • žličica koncentrata rajčice
  • 1/2 žlice brašna
  • žlica peršina
  • sol
  • papar

Priprema:

Na ulju ispržite junetinu nasjeckanu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i mrkvu. Dinstajte oko 5 minuta, sklonite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i češnjak.

Vratite na vatru, dodajte nasjeckanu čili papričicu i rajčice. Posolite i popaprite.

Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.

Po potrebi dolijte još vode.

Brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u juhu.

Kratko prokuhajte, dodajte ajvar i pospite nasjeckanim peršinom.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.