pixnio

NAJUKUSNIJA SLASTICA: Kraljevska torta koja s pravom nosi to ime!

Autor: Dnevno.hr

Sastojci:

115 g tamne čokolade
115 g šećera
115 g maslaca
1 jaje
230 g keksa s maslacem
pola čajne žličice maslaca za podmazivanje kalupa
230 g tamne čokolade
30 grama čokolade

Priprema:

Maslacem namažite kalup za tortu te obložite masnim papirom. Razlomite svaki keks da bude veličine badema.

Miksajte maslac i šećer sve dok smjesa ne postane lagano pahuljasta. Rastopite 115 grama čokolade te dodajte smjesi maslaca uz konstantno miješanje, zatim dodajte jaje. Kad je smjesa gotova, ubacite u nju komadiće keksa te lagano promiješajte.

Smjesu ulijte u pripremljeni kalup za tortu. Ostavite u hladnjaku minimalno tri sata te tortu izvadite iz kalupa. Rastopite čokoladu te je prelijte preko torte. Kad se glazura malo stvrdne, otopite preostalih 30 grama čokolade, pa s njome ukrasite vrh torte.

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.