Meso koje se topi u ustima: Juneći file u sočnom umaku od gljiva

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo je izvrstan izbor za današnji ručak! Brzo i lako se priprema, a dodatni začini pojačat će ukusno juneće meso. Slijedi recept za četiri osobe.

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 2 glavice luka
  • 400 g šampinjona
  • 8 junećih medaljona (po 75 g)
  • 4 žlice ulja
  • 1 žlica sušene majčine dušice
  • 6 žlica balzamskog octa
  • 300 ml temeljca (bujona)
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice gustina
  • malo šećera
  • 20 g rikole
  • sol
  • papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u dosta posoljene vode. Očistite luk i isjeckajte ga na kockice. Ocijedite šampinjone.

Meso operite, obrišite i kuhinjskim koncem uvežite u medaljone. Zagrijte ulje u tavi pa na njemu sa svake strane pržite medaljone po 3 minute. Posolite i popaprite. Izvadite iz tave.

Izdinstajte luk u tavi. Dodajte šampinjone i majčinu dušicu. Posolite i popaprite. Dodajte balzamski ocat, temeljac i slatko vrhnje. Ostavite da se sve zajedno kuha, pa umiješajte gustin. Na kraju začinite solju, paprom i šećerom.

Rikolu očistite, operite i ocijedite. Tjesteninu također ocijedite i pomiješajte s rikolom. Servirajte tjesteninu s medaljonima i umakom. Po želji, ukrasite grančicama majčine dušice i servirajte dok je toplo.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.