Pinterest

LOVAČKE ŠNICLE: Meso s umakom u ovoj kombinaciji nećete tako skoro zaboraviti

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ako dodate ljutu papriku, bit će pikantno. To dodajte ako volite ljuto.

Sastojci:

  • 1/2 kg junećih odrezaka (šnicli)
  • 100 ml ulja
  • brašno
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 dl umaka od rajčice
  • biljni začini
  • sol
  • papar

Priprema:

Tučkom za meso dobro izlupajte odreske, pa svaku posolite i uvaljajte u brašno.

Odreske pržite na vrućem ulju da porumene.

Izvadite ih iz ulja, pa u istoj masnoći propržite žličicu brašna te izgnječen češnjak.

Dodajte vino, sok od rajčice i suhe biljne začine.

Miješajte kuhačom i s dna tave skinite ostatke prženja.

Kad umak provrije, vratite odreske, smanjite temperaturu i nastavite kuhati na tihoj vatri još desetak minuta.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.