Ilustracija/Dnevno.hr

KULINARSKA SENZACIJA! Napokon i sami možete napraviti tortu Ferrero Rocher

Autor: Dnevno.hr

Ovo je predivna kombinacija mekih, natopljenih korica i krema bez brašna, jaja i margarina. Ukus lješnjaka i čokolade osvojit će vas, a torta se topi u ustima! Ne postoji osoba kojoj se ova torta nije dopala. Jednom kada ispečete korice više nema kuhanja ni pečenja, a krema se spravlja brzo i lako

Korice se peku u kalupu promjera 28 do 30 cm.

Sastojci za jednu koricu:

  • 4 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 100 ml ulja
  • 50 ml vode
  • 3 žlice mekog brašna
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml čokoladnog mleka

Napomena: Trebat će vam dvije korice. Svaku ćete presjeći na pola, pa ćete ih dobiti četiri.

Sastojci za kremu:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 500 g sira Mascarpone (možete i bilo koji drugi neslani, fino mazivi krem sir, iako se to ne preporučuje)
  • 400 g nutelle (ili bilo koje druge kreme s bogatim ukusom lješnjaka)
  • 200 g pečenih mljevenih lješnjaka
  • 100 g napolitanki s okusom lješnjaka

Priprema

Napolitanke odmah stavite u zamrzivač kako bi se lakše samljele, a pećnicu uključite da se zagrije na 200 stupnjeva.

Bjelanjke umutite da se zapjene pa dodajte šećer i umutite dok se ne dobije jaka pjena. Zatim dodajte žumanjke pa ulje i vodu. Sve dobro umutite.

Na kraju dodajte obje vrste brašna. kakao i prašak za pecivo. Sve pomiješajte.

Smjesu istresite u pleh u koji smo stavili papir za pečenje pa stavite u zagrijanu pećnicu da se peče. Vrijeme pečenja je nešto duže jer u koricama ima vode. Dakle, oko 25 do 30 minuta. Kada stavite koricu u pećnicu, smanjite na 180 stupnjeva.

Korice su mekane pa budite pažljivi s njima. Ponovite postupak još jednom pa ohlađene korice presijecite vodoravno tako da dobijete četiri tanje.

Za kremu umiješajte slatko vrhnje kao šlag. Nemojte je premutiti. Treba biti fino glatka jer će se opet mutiti kada dodate sir Mascarpone.

Nakon sira dodajte nutellu ili kremu koji ste odabrali pa opet sve umutite. Toj masi dodajte mljevene lješnjake i napolitanke koje ste izvadili iz zamrzivača i samljeli. Masu sjedinite kuhačom.

Svaku koricu isprskajte s malo čokoladnog mlijeka pa premažite kremom. Rasporedite ga tako da imate dovoljno za korice a okolo možete staviti dekoraciju po vašem izboru.

Recimo, možete staviti 350 ml slatkog vrhnja, a preko gornjeg sloja u 150 ml slatkog vrhnja, otopite 150 g crne čokolade pa sve prelijte i kada se malo stegne u ostatak slatkog vrhnja koje vam je preostalo od mazanje torte okolo dodajte čokoaldne glazure.

Ohladite i ostavite da odstoji pa poslužite.

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.