Pixabay

KOLAČ KOJI NEĆETE PRESTATI PRAVITI! Bademi, naranča i maline sljubljeni u savršenstvo

Autor: Iva Pehar/Franck

Ako vam nedostaje ideja za božićne kolače, mi predlažemo Linzer kolač s korom naranče, bademima, cimetom i džemom od malina. Idealan za božićni stol.

Sastojci:

  • 12 žlica maslaca
  • 3 žlice šećera
  • korica limuna
  • korica naranče
  • 1 jaje
  • 1 žutanjak
  • 1/3 šalice glatkog brašna
  • 1/4  šalice mljevenih lješnjaka
  • 1/3 šalice mljevenih badema
  • 1 žličica cimeta
  • 1/4  žličice mljevenih klinčića
  • 1/2  žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 šalica džema od malina

Postupak:

Pjenasto izmješati maslac i šećer, zatim dodati 1 jaje i 1 bjelanjak. U smjesu dodati brašno, lješnjake, bademe, cimet, klinčiće, prašak za pecivo i sol te miksati sve dok se svi sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu. Podijeliti na dva dijela, od kojih je jedan malo veći. U plastičnu foliju zamotati  veći dio smjese i staviti u hladnjak 30 min. Manji dio staviti u slastičarsku vrećicu i ostaviti na sobnoj temperaturi. Ohlađenu smjesu rasporediti na dno i po rubovima okruglog rebrastog kalupa za pite te staviti u hladnjak na 20 minuta. Ravnomjerno rasporediti džem od malina. Na kraju preostalom smjesom iz slastičarske vrećice iscrtati trake debljine 2 centimetra. Peći na 170 C, 40-45 minuta. Poslužiti uz Franck Jubilarnu kavu.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Autor:Iva Pehar/Franck
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.