Shutterstock

IDEALNO ZA PETAK U KORIZMI: Posno varivo sa špinatom i tjesteninom

Autor: ZG/Dnevno.hr

Posna se variva kuhaju brzo i lako, a još ako ste i ljubitelj povrća, ovaj recept idealan je izbor za vas.

Sastojci:

  • 1 vezica mladog luka
  • 1 glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 300 g svježeg špinata
  • 2 mrkve
  • 1 tikvica
  • 1 svježa paprika
  • 3 krumpira
  • 1 žlica ajvara
  • 150 g tjestenine (posne, bez jaja)
  • ulje
  • začin
  • sol
  • papar
  • mljevena paprika
  • peršinov list

Priprema:

Na ulju propržite sjeckani mladi luk i glavicu luka, dodajte mrkvu, sjeckanu tikvicu, krumpir i sve to fino dinstajte. Potom dodajte špinat narezan na rezance.

Pred kraj dodajte mljevenu papriku, začin, sol, papar i nalijte vodom da se još prokuha. Dodajte tjesteninu, možete i jednu ljutu svježu papriku.


Na kraju dodajte nasjeckan češnjak i peršinov list.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.