Shutterstock

Čokoladni kolač od samo tri sastojka: Slatko čudo koje se topi u ustima!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ova poslastica u sebi nema ni trunke brašna, jednostavna je za pripremu, a ukus je čaroban.

Sastojci:

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca

Priprema:

Namažite kalup za kolač maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu isjeckajte na kockice i otopite na pari. Kada se čokolada rastopi, umiješajte nasjeckan maslac. Miješajte dok se ne rastopi.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjke, lagano miješajte i dodajte ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi umutite snijeg od bjelanjaka pa žlicu po žlicu dodajte u prethodno pripremljenu smjesu, nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena.

Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veći i dublji pleh za pečenje i napunite vrućom vodom do pola kalupa. Stavite u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva i pecite 25 minuta.

Sredina torte treba da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Ispečen kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Pospite šećerom u prahu, isjeckajte toplim nožem i poslužite uz voće.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.