Pinterest

ČOKO-BANANA: Ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima

Autor: ZG/Dnevno.hr

Uživat ćete u ovom fenomenalnom desertu.

Sastojci:

  • 500 g keksa s komadićima čokolade
  • 4 banane
  • 600 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 200 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 10 g vanilin šećera

Sastojci za glazuru:

  • 30 mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice kakao praha
  • 4 žlice šećera

Priprema:

Zagrijte 600 ml mlijeka u loncu, ali pazite da ne proključa. Žumanjke umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Ako je masa previše gusta, dodajte još dvije žlice mlijeka. Postupno dodajte brašno i fino sjedinite, pa postupno dodajte i zagrijano mlijeko, uz neprestano brzo miješanje.

Smjesu prebacite u lonac i stavite da proključa na niskoj temperaturi. Miješajte neprestano, a na kraju dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi.

Po dnu pleha pospite izlomljen keks tako da pokrije dno u tankom sloju, pa zatim sloj kreme. Zatim opet keks i kremu, a preko poredajte banane isječene na tanke kolutiće. Preko ponovno rasporedite keks, pa kremu i tako sve dok ne potrošite sve sastojke.

Za glazuru u loncu pomiješajte šećer, mlijeko, kakao i maslac. Zagrijte do ključanja uz neprestano miješanje, ohladite pa prelijte preko torte. Ostavite u hladnjaku barem 3 sata.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.