Pinterest

Brz i zdrav ručak! Zaljubit ćete se u ovu nevjerojatno ukusnu piletinu s povrćem

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo jelo gotovo je unutar 40 minuta!

Sastojci:

  • 1 pileće bijelo meso bez kože i kostiju
  • 1 glavica luka
  • 800 g miješanog povrća (npr. za rusku salatu ili slično)
  • 1 žlica suhog začina
  • 1 žličica mljevene paprike
  • papar
  • list peršina
  • začini po izboru
  • 50 ml ulja
  • 1 ravna žlica brašna

Priprema:

Isjeckajte luk, a za to vrijeme zagrijte ulje. Potom popržite luk pa nalijte čašu vode i ostavite da se tako dinsta dok ne smekša, otprilike 10-ak minuta.

Za to vrijeme, isjeckajte na kockice bijelo meso pa nakon 10 minuta dodajte luk, opet dolijte malo vode, suhi začin i mljevenu papriku, pa sve zajedno kuhajte oko 5 minuta.

Pripremite povrće pa ga nakon 5 minuta dodajte mesu i luku.

Dodajte vodu, poklopite i ostavite da provrije. Kada provrije, pripazite da ne vrije previše kako vam ne bi sve “poiskakalo” iz lonca.

Kuhajte 15 do 20 minuta, uz dodavanje vruće vode kako se kuhanje ne bi prekidao.

Provjerite je li kuhano i povrće i meso (trebalo bi jer je povrće već napola skuhano, a bijelo meso se skuha za nekih 20 minuta).

Ako se sve skuhalo, razmutite brašno u malo vode pa dodajte u lonac, promiješajte pa dodajte začine po ukusu.

Isključite vatru, sve će se još malo kuhati koliko je kolut vruć (ako kuhate na plin, samo smanjite temperaturu pa neka se sve zajedno još malo krčka).

Poslužite toplo.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.